• Monica Anisie, ministrul Educației, a afirmat că Inspectoratul Școlar București propune scenariul roșu de marți.
  • Cursurile de luni, 19 octombrie, se vor desfășura hibrid.
  • Anisie a spus că „decizia privind suspendarea cursurilor aparține Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență”.

Monica Anisie, ministrul Educației, l-a contrazis, luni, pe prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu. Acesta a spus că decizia cu privire la închiderea şcolilor o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”, însă Monica Anisie a oferit lămuriri în acest sens.

Ministrul Edicației a adăugat că măsura este propusă în contextul în care rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori.

„Toate unitățile de învățământ de stat și particulare vor avea activitate didactică online, dar decizia este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează hibrid.

În HG și în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, în mod clar la nivel local pentru suspendarea cursurilor, comitetul județean sau al municipiului București decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea pentru 14 zile a activității școlare față în față.”, a subliniat Anisie, după ședința de la Inspectoratul Școlar București.