• Competențele digitale ar putea fi implementate încă din învățământul primar.
  • Consiliului Uniunii Europene recomandă toate statalelor membre să adopte competențe digitale din clasa 0.
  • Cătălin Ciupală: Implementarea va fi destul de dificilă

Competențele digitale ar putea fi implementate încă din învățământul primar. Este recomandarea Consiliului Uniunii Europene către toate statele membre, prin care competențele digitale trebuie întărite la toate nivelurile, de la cel de bază până la cel avansat, pe toate paliere de învățământ, de la primar la universitar și post universitar.

Cătălin Ciupală, profesor de matematică, spune că aceste competențe digitale ne vor ajunge să înțelegem mai bine cum se utilizează tehnologia. „Tehnologia nu e un scop în sine, ci un mijloc prin care noi, ca societate și ca oameni, putem progresa. Cred că utilizarea competențelor digitale încă din ciclu primar este sau ne va oferi un destul de mare avantaj în înțelegere a tehnologiei și în utilizarea într-un mod plăcut și bun, util al acesteia.”

„Implementarea va fi destul de dificilă, pentru că nu avem oameni și începem să nu avem din ce în ce mai mulți oameni care să își dorească să lucreze în învățământ. Cu siguranță, trebuie să punem educația pe lista prioritară”, spune Cătălin Ciupală.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Citește și