• Niciun elev din Breasta, judeţul Dolj, nu a primit tablete de la şcoală
  • Georgeta este elevă şi are doar un telefon mobil, primit din donaţie
  • Unul din doi elevi din România face lecţii doar pe telefon

Georgeta este elevă în clasa a treia, la Şcoala Generală din comuna Breasta, judeţul Dolj. Ziua de luni a fost o provocare pentru ea. A fost prima zi de şcoală online. Georgeta are doar un telefon mobil, și ăla donat de cineva, iar la ora de franceză şi la cea de sport nu a reuşit să se conecteze.

Georgeta – elevă în clasa a treia la Şcoala Generală Breasta, Dolj: „Am încercat pe net. Nu pot. Eu fac aşa, numai că nu intră. Era mai bine să ne vedem direct cu domnii. Ne explicau ei mai bine. Aşa, pe online, nu prea înţelegem.”

Eşecul fetiţei a umplut de lacrimi ochii bunicii

Vichi este, de câţiva ani, mamă şi tată pentru Georgeta. Părinţii ei au plecat la muncă în Anglia, iar bunica se vede acum neputincioasă în faţa şcolii online.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Abia miercuri, 38 tablete vor ajunge la elevii din Breasta, printr-un program european.

Vichi Vlăduţu – bunica fetiţei: „Nu-i permite telefonul, codul acela nu-i permite, nu poate să intre. Nu-i poate să intre deloc şi, practic, lipseşte.(…) E greu. Nu avem să-i oferim ceva mai bun.”

Şcoala online este o provocare atât pentru cei 400 de elevi ai şcolii din Breasta, cât şi pentru profesori, îţi spune Oliver Vaşcu.

Oliver este învăţător la clasa a treia, iar astăzi a avut la ore doar 18 elevi dintre cei 29, câţi sunt înscrişi în clasă.

Crede că, dacă nu vor reveni curând în bănci, elevii nu vor învăţa nimic.

Oliver Vaşcu, învăţător Şcoala Generală Breasta: „Trebuie să plutim deasupra apei, în perioada aceasta. Adică, să nu uităm aproape tot ce am lucrat, să încercăm să ne menţinem măcar la nivelul la care am ajuns până acum.”

Sunt şi copii norocoşi. David Deaconu este unul dintre ei. Este în clasa a VII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică. Chiar dacă învaţă on-line, îţi spune că nu îl deranjează. Şi asta pentru că în permanenţă sunt monitorizaţi, sunt ajutaţi la teme şi are o conexiune bună la internet.

David Deaconu, elev în clasa a VII-a: „La începutul anului trecut, şcoala a înlocuit manualele cu tabletele CUT motiv pentru care trecerea de la şcoala fizică la cea online a fost un proces uşor. 0.27 0.50 Suntem la zi cu materia predată tot timpul.”