• Doar copiii de grupa mică au putut reveni în clase în New York
  • New York a vrut să redeschidă școlile, dar a reușit doar cu grădinițele
  • Elevii de școală primară și liceenii din New York revin în clase săptămâna viitoare

După șase luni de pauză, s-au redeschis școlile în New York. Doar că aproape nimic nu a mers cum și-ar fi dorit autoritățile. Au putut să revină în clase doar copiii de grupa mică, adică cei de cinci ani.

La grădinița Mosaic din cartierul Queens, prima zi a fost aproape ca în România. A venit primarul Bill de Blasio, care a dat cotul cu educatorii și cu părinții, au fost puse baloane pe garduri, iar micuților li s-a luat temperatura la intrare.

Franklin Jaramillo, părinte: „Ne-am gândit că cel mai bine ar fi pentru el să se întoarcă la școală și să socializeze cu ceilalți copii.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Sarah Istarki, educator la grădinița Mosaic din Queens: „Suntem aici, deoarece ne place să educăm copiii și facem tot ce putem. Avem termometre, avem măști, ne spălăm pe mâini.”

Elevii de școală primară și de liceu se întorc în clase abia săptămâna viitoare. Nu s-a putut acum, pentru că nu erau suficienți profesori, iar școlile nu erau gata.

Geoff Sanoff este muzician, inginer de sunet și câștigător al unui premiu Grammy. Copiii lui învață într-o școală publică din New York. Nu e deloc surprins de bâlbele autorităților. Și nici nu are încredere că situația va fi mai bună. Așa că a decis să-și țină copiii acasă tot anul.

Geoff Sanoff, laureat Grammy și părinte: „Simțim că va fi aproape inevitabil ca școlile să se închidă din nou. Am vrut cea mai stabilă, deși nu este prima alegere, cea mai stabilă experiență educațională pentru copiii noștri. Asta înseamnă stat acasă.”

Orașul New York este epicentrul pandemiei din Statele Unite. 24.000 de newyorkezi au murit, adică 10% din totalul național. Dacă ar fi țară, New York ar fi pe locul 10 în lume.