Noi modificări privind funcţionarea şcolilor, de săptămâna viitoare. Cum va fi luată în calcul rata de vaccinare

  • Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a anunţat vineri că au fost făcute modificări în ceea ce priveşte funcţionarea şcolilor de săptămâna viitoare.
  • Astfel, rata de vaccinare nu va mai fi luată în considerare la nivelul întregii unităţi, ci pentru fiecare structură în parte.

„Săptămâna viitoare, cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar se vor desfăşura în aceleaşi condiţii în care au început după vacanţă, cu mici reglaje necesare după prima săptămână. Am să dau un singur exemplu. Ştiţi bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unităţii, însă de săptămâna viitoare am permis unităţilor şcolare să facă separat pe structuri arondate”, a declarat secretarul de stat Sorin Ion.

Conform acestuia, numărul de structuri arondate este aproximativ de 3 ori mai mare decât numărul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică.

„Dacă înt-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are 3 angajaţi, depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona chiar dacă la nivelul întregii unităţi cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit. Avem în vedere lucrurile de la faţa locului. Am dat astfel o mai mare autoritate unităţii de învăţământ, luând în considerare efectiv personalul care efectiv merge în acele şcoli”, a adăugat Sorin Ion.

Acesta a spus că, din datele colectate până vineri după-amiaza, din 36 de judeţe, peste 70% din numărul de unităţi de învăţământ, structuri şi cu personalitate juridică, vor începe săptămâna viitoare în sistem faţă în faţă.