Note mari și mai mulți candidați la facultăți, după ce s-a renunțat la admitere. Delia a intrat cu 10

Note mari și mai mulți candidați la facultăți, după ce s-a renunțat la admitere. Delia a intrat cu 10 Sursă foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Sesiunile de admitere online au strâns mai mulţi candidaţi decât anii trecuţi
  • Faţă de anii precedenţi, mediile de admitere au fost şi ele mai mari 
  • Unul dintre motive este că facultăţile au renunţat la examenul clasic şi s-a intrat cu nota de la Bacalaureat
  • Delia Oloeriu, studentă: De obicei nota de intrare cu admitere era mai mică, examenul era mai greu decât BAC-ul
  • Ion Smeureanu, prorector ASE: Avem peste 9.500 de candidaţi, faţă de 8.700 anul trecut

Delia Oloeriu este din Iaşi şi a intrat cu zece la Facultatea de Informatică. Încă din clasa IV-a ştia ce facultate va urma tocmai pentru că este atrasă de logică şi matematică.

Ca Delia mai sunt şi alţi elevi care au intrat cu note mari. Anul acesta, faţă de anii precedenţi, facultăţile au avut mai mulţi candidaţi şi medii de admitere mult mai mari pentru că a fost eliminat examenul clasic. 

Delia Oloeriu, studentă Facultatea de Informatică: „De obicei cu admitere nota de intrare era mult mai mică deoarece admiterea este mai grea decât Bacalaureatul. Acum a fost 25% media de la Bacalaureat şi 75% cea mai mare notă dintre nota la matematică şi la informatică. În prima fază m-am întristat pentru că eu voiam să iau 10 la admitere.  După mi-am dat seama că a fost un stres în minus şi că a fost în regulă să nu se mai organizeze nici admiterea pentru că suntem în contextul ăsta dificil“.

 Ion Smeureanu, prorector ASE: „Creşterea numărului de candidaţi se explică în primul rând, prin modalitatea online de desfăşurare a înscrierilor. În contextul amintit, universitatea noastră a înregistrat peste 9.500 de candidaţi, faţă de 8.700 de candidaţi în 2019“.