• Stocul de dezinfectanţi şi măşti a fost făcut pentru următoarele 3 luni
  • Cursurile vor începe cu diferenţă de jumătate de oră între clase pentru ca elevii să nu se intersecteze la venire şi nici în pauze
  • Rebecca va sta singură în bancă, la o distanţă de 2 metri faţă de ceilalţi colegi
  • Taxa pentru un an şcolar costă peste 18.000 de lei

Rebecca intră în clasa 1. Vorbeşte perfect limba engleză, aşa că părinţii au optat pentru o şcoală privată. Aici fiecare elev are bancă proprie, sunt doar 15 copii într-o clasă, iar cursurile au fost organizate astfel încât cei mici să nu se intersecteze cu colegii din alte clase. Taxa pentru cei din învăţământul primar costă 18.000 de lei, iar pentru gimnaziu peste 20.000 de lei.

Profesorii îi vor supraveghea pe elevi când se dezinfectează pe mâini, le oferă măşti de protecţie, iar cât îi ajută vreme, vor ţine cursuri şi în curtea încăpătoare a şcolii.

Laura Iacob, manager educaţional al unei şcoli private: „Sala de clasă este pregătită, între băncile copiilor există distanţă de cel puţin 2 metri, iar elevii clasei a 6-a, în care suntem acum, în momentul în care vor ieşi în pauză holul va fi liber. Este timpul lor de 10-15 minute. Fiecare sală de clasă dispune de dezinfectant”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Robert Biţan, părinte: „Ne-a plăcut ce am văzut, ne gândim şi pentru viitorul fetiţei pentru că poate să acceseze cursuri şi în română şi în engleză. Suntem mulţumiţi ce am văzut şi situaţia creată de acest virus ne conferă mai multă siguranţă aici. Ne-am uitat cât de spaţioase sunt clasele. Vor face cursuri şi afară, au suficient spaţiu pentru distanţarea de care tot vorbim. Sunt condiţii de igienă la nivel ridicat”.