• Elevii au ieșit să protesteze pentru păstrarea transportului gratuit
  • Sorin Cîmpeanu: Ministerul va deconta banii pentru elevi
  • Sabina: Decontarea nu va fi aplicată în mod real

Noul buget naște deja primele nemulțumiri. Elevii nu vor să le fie decontat transportul. Vor să fie ca până acum, adică să circule pe gratis. Mulți poate nu au, sau nu vor să scoată bani din buzunar, pentru asta.


Un mic protest a fost organizat azi la Ministerul Educației de către asociațiile elevilor din București și Constanța. Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța, spune că transportul gratuit trebuia sa rămână neschimbat. Nu să intervină, din nou, ministerul pentru decont cu ordonanță de urgență.


Sabina Spătariu, președinte asociație elevi: „Realitatea este că transportul județean și intrajudețean pentru elevii navetiști nu va putea fi decontat în mod real și că rămân doar promisiuni pe hârtie ceea ce ,repet, este foarte grav.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT


Și Cristian este revoltat de decizia Ministerului. El este membru al Asocieției de la București și vrea să lupte pentru drepturile lui.

Cristian Rusu, elev: „Mulți copii nu au ajuns, nu își permit să ajungă la șoală, nu își permit să ajungă la liceu nu au bani și Ministerul vrea iar să ne ia acest drept.”


Iată ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre decontarea transportului pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Este decontabilă orcare ar fi distanța, nu va mai avansa elevul banii va avansa ministerul banii si elevul va veni dupa aceea la decont.”