• Părinţii abia aşteaptă redeschiderea grădiniţelor private, dar nu au nicio certitudine în acest sens.
  • Deşi deocamdată autorităţile nu au luat o decizie, proprietarii de grădiniţe private au luat deja toate măsurile pentru ca acestea să se poată redeschide.
  • Decizia redeschiderii grădiniţelor va fi luată după o evaluare a epidemiologilor.

Irina este doar una dintre mămicele afectate de incertitudinea redeschiderii grădiniţelor private. Lucrează de acasă, dar de la mijlocul lunii curente ar putea fi nevoită să meargă la birou. Dacă grădiniţele nu se vor redeschide, unica salvare pentru ea sunt bunicii, în grija cărora o va lăsa pe Delia, fiica ei în vârstă de 4 ani. Vestea bună pentru părinţi este că unele grădiniţe sunt deja pregătite să-i primească pe cei mici. S-au aprovizionat cu dezinfectanţi şi alte materiale de protecţie. Cât despre distanţa de un metru şi jumătate pe care copiii ar trebui să o păstreze unii faţă de alţii, este un lucru imposibil, consideră directorul educaţional al Grădiniţei „Tărâmul Cunoaşterii” din Bucureşti, Laura Niţu.

 Uite ce spune Irina Balica, mama unei fetiţe de 4 ani: „Este o stare de incertitudine. Culmea este că mai avem voie la această stare de incertitudine doar o săptămână, ceea ce nu ne ajută. Este o perioadă foarte scurtă pentru a putea lua anumite decizii importante”.

Delia, în vârstă de 4 ani, spune că cel mai mult îi lipsesc colegii săi: „Andrei şi Dragoş, prietenii mei de la grădiniţă“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Într-un spaţiu vom desfăşura triajul. Pe rând, fiecare copil va trece prin acest triaj. Ne-am gândit la acest spaţiu întrucât este vesel şi impactul emotional asupra copiilor nu va fi atât de puternic. Amiziţionat lămpile bactericide. Acestea pot fi folosite în fiecare zi şi asigură o dezinfecţie totală a spaţiului în care se joacă copiii“, a mai explicat Niţu.

Autor: Tatiana Lipchin