Nu ştie când a fost Marea Unire, dar va prelua afacerea familiei după terminarea liceului: răspunsul lui Sebi

  • Elevii au susţinut astăzi proba obligatorie a profilului: Matematica sau Istoria
  • Tinerii spun că şcoala online a fost un eşec, iar meditaţiile i-au ajutat să se pregătească de examene
  • Sebi se aşteaptă să ia nota 8 la istorie, dar nu ştie în ce an a avut loc Marea Unire

Elevii au amânat până în ultimul moment intrarea în clasă şi au savurat din plin ultima ţigară înainte de examen. Printre ei se numără şi Sebi, pe care l-am surprins relaxat şi binedispus, în compania colegilor lui. Subiectele uşoare pe care le-a primit la Limba Română l-au făcut să spere că va lua nota 8 la istorie. Cerinţele nu i s-au părut dificile, în schimb ne-a spus că masca i-a dat mari bătăi de cap. După ce scapă de bac, Sebi nu se grăbeşte să meargă la facultate. Va luat o pauză de un an, în care va lucra la afacerea familiei.  

Sebi Andrei, elev Colegiul Naţional “Spiru Haret”: Am făcut meditaţii din septembrie pana acum, am citit toate lecțiile din nou și mai mult nu aveam ce să fac.

Reporter: Fără meditaţii crezi ca te-ai fi descurcat?

Sebi Andrei: Eu personal nu, dar alţii cred că da.  În şcoli nu se face atâta pregătire cât ar trebui să se facă. 

Reporter: Dacă dai bacul la istorie, cred ca ştii când a avut loc Marea Unire.

Sebi Andrei: 1948

Mihai Bartoc, elev Colegiul Naţional “Spiru Haret”: Cine a zis că şcoala pregăteşte elevii ca să ia 5, după părerea mea trebuie să-si dea demisia. Nu mi se pare normal. Şcoala trebuie să pregătească elevii să ia o notă cât mai mare, fără meditaţii, că nu toţi îşi permit meditaţii. În a 9-a şi a 10-a nu am învăţat deloc, în a 11-a am băgat meditaţii.

Alex Tudorache, elev Colegiul Naţional “Spiru Haret”: A fost super uşor. A picat Constituția la subiectul trei și știam în mare tot. Și mă aștept la o notă destul de bună.

Autor: Tatiana Lipchin