• În anul şcolar 2022-2023 ar putea fi introdusă în orare disciplina – educaţie pentru mediu
  • Mirela Chioveanu, director: Este o materie care îl ajută pe elev să devină adult responsabil
  • Robert Similea, tată: Copiii să înţeleagă cât de ușor pot să facă rău mediului

De anul viitor, încă din clasele primare, elevii ar putea avea ca materie în orare – educaţia civică.

O disciplină studiată în ţările dezvoltate încă de zeci de ani.

Mirela Chioveanu este director adjunct al Liceului Naţional ,,Gheorghe Lazăr” din Bucureşti și spune că este o materie utilă pentru viaţă, pentru că îl responsabilizează pe elev.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

De la vârste fragede copiii sunt familiarizaţi cu tot ceea ce înseamnă natura, resursele naturale, să-şi dezvolte deprinderi prin care să devină mai atenţi, mai protectori, mai precauţi”, a explicat Mirela Chioveanu, director adjunct la Liceul Naţional ,,Gheorghe Lazăr”.

Robert Similea este tatăl unui elev de clasa a VIII-a. I-ar fi plăcut să studieze în şcoală ”educaţie pentru mediu” pentru că ar fi învăţat încă de mic de ce e important să recicleze, cum poate ajuta planeta şi cum poate să devină un adult responsabil.

Dacă el nu s-a putut bucura, însă, de aceste învăţăminte, speră ca băiatul lui să înveţe cât mai multe de la şcoală.

În locurile de agrement şi în locurile de picnic, adică poate în urma acestor cursuri în câţiva ani să nu mai vedem acei munţi cu gunoaie pe malurile lacurilor, pe cărările din păduri”, a spus Robert Similea.

Laura Ghibu este o româncă stabilită în Suedia. Fetița ei, Astrid, participă încă de la vârsta de 6 ani la o activitate numită ,,Să-ți placă în aer liber”. Acolo învață tot ce poate face în natură și cum să o protejeze.

Încă de la grădiniță copiii sunt învățați despre acest drept al fiecărui om, iar motto-ul pe care îl folosesc este „nu deranja, nu distruge”. Copiii se duc în natură deja de la grădiniță și fac exerciții, deci nu numai că li se predă, dar se și exercitează practic”, spune Laura Ghibu.