• Sorin Cîmpeanu propune organizarea unei alte etape a simulării examenelor naționale
  • Marius Nistor: „Reprezintă un bun exercițiu pentru elevi”
  • Elevii sunt de acord cu o altă testare și cred că așa vor scăpa de emoții

Sorin Cîmpeanu propune o nouă simulare pentru Evaluarea Națională. Asta pentru elevii care nu s-au prezenta la primele probe. Totuși, testele se pot sustine și în școlile unde s-a organizat deja prima simulare.

Marius Nistor, expert în educatie, spune că e în beneficiul elevilor să se organizeaze periodic aceste simulări.

Reprezintă un bun exercițiu pentru elevi în perspectiva examenelor în cauză și, totodată, și posibilitatea cadrelor didactice de a afla exact nivelul de pregătire al elevilor”, a spus Marius Nistor, expert în Educație.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Iar dacă sunt elevi care consideră că aceste testări sunt obositoare, Marius Nistor mai spune și că învățământul online a fost regândit. S-a renunțat la teze. Astfel, elevii nu ar avea motiv să fie obosiți.

Nu ar trebui să reprezinte un stres suplimentar, ținând cont că de un an și ceva, de când s-a declanșat această pandemie, s-a renunțat la teze, tocmai pentru că am ținut cont de ceea ce s-a întâmplat în acesta perioadă”, afirmă expertul în Educație.

Maria este mama unui elev de clasa a 8-a si spune că o nouă simulare l-ar ajuta pe copilul ei să exerseze și să să se obișnuiască cu modul de testare.

Prima oară când a dat a fost foarte stresat și din cauza asta nu a luat o notă foarte mare să zic așa. A fost ok, dar mi-a zis că acum știe exact ce se întâmplă și nu ar mai fi așa”, susține Maria Cazacu.