O prestigioasă şcoală privată îi învață pe elevii de clasa întâi că genul este o alegere

Elevi cu mască în sala de clasă. Sursa foto: Mediafax Foto
  • O școală privată de prestigiu din California se confruntă cu critici
  • Profesorii îi învață pe copiii din clasa întâi că genul este o alegere
  • Taxa de şcolalizare pentru elevi este de 30.000 de dolari

O școală privată de prestigiu din California se confruntă cu critici, după ce programa îi învață pe copiii din clasa întâi că genul este o alegere, relatează The Blaze.

Profesorii de la o şcoală privată din La Jolla, California educa elevii cu privire la gen, afirmând că este o simplă alegere.

Mulţi părinţi sunt nemulţumiţi de această decizie, pe care o numesc o „ideologie de stânga” predată la şcoală.

Un părinte a declarat că profesorii au distribuit cartea pentru copii intitulată „E bine să fii tu însuți”. (tr. – Feels Good to Be Yourself). Cartea spune: „Unii oameni sunt băieți. Unii oameni sunt fete. Unii oameni sunt amândoua, nici una nici alta sau undeva între ele”.

Payton Hobbs, directul instituţiei, a confirmat că aceasta carte a fost comentată cu elevii.

„Obiectul lecției menționate este legat de conceptul de demnitate și de semnificația acestuia aici la scoala”, a spus Hobbs într-o declarație. „În timpul lecției, ei discută despre „acceptarea identității” ca aspect la modelul nostru de demnitate. Elevilor li se oferă, de asemenea, timp pentru a spune despre ceea ce înseamna acest lucru pentru ei”.

„După această discuție inițială, au citit „E bine să fii tu însuți” de Theresa Thorn, care se concentrează pe identitatea de gen”, a continuat declarația. „Ulterior, profesorii răspund întrebărilor elevilor și vorbesc puțin despre pronume”.

Taxa de şcolalizare pentru elevi este de 30.000 de dolari.