• Pe acoperișul unui bloc de cinci etaje se joacă fotbal sau baschet pentru că a fost transformat într-un teren generos de sport.
  • Prețurile tot mai mari la terenurile din Cluj îi forțează pe dezvoltatorii imobiliari să fie cât mai inventivi și să valorifice fiecare centimetru disponibil.
  • În Cluj, prețul pentru un metru pătrat de teren construibil pornește de la 150 de euro și poate să depășească 1.000 de euro în zona centrală a orașului.

Un bloc din Cluj are teren de fotbal și baschet pe acoperiș. Întreaga clădire a costat peste 5 milioane de euro și aparține acum unei școli private cu peste 300 de elevi.

Prețurile tot mai mari la terenurile din Cluj, ii forțează pe dezvoltatorii imobiliari să fie cât mai inventivi și să valorifice fiecare centimetru disponibil. De exemplu, pe acoperișul unui bloc de cinci etaje se joacă fotbal sau baschet, pentru că a fost transformat într-un teren generos de sport.

Mariana Pop, director adjunct Liceul Teoretic Elf spune că întreaga școală și întregul sistem pe care l-am dezvoltat a fost în jur de 5 milioane de euro. ,,Se folosește sala de sport și terenul de sport continuu în fiecare pauză chiar și după orele de program. În acest moment avem 339 de elevi la gimnaziu și la liceu, iar bineînțeles avem deja solicitări și mai multe de când suntem aici.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Clădirea aparține în întregime unei școli private din Cluj, iar elevii se recreează zilnic la înălțime

Ideea terenului de fotbal pe acoperiș îi aparține dezvoltatorului imobiliar Emil Petrean, care s-a inspirat din modelul clădirilor construite în Vestul Europei.

Emil Petrean spune că a lucrat mult la structură și la hidroizolații speciale, dar cu o echipă de profesioniști și cu materiale de calitate, în lume e dovedit că se poate face orice.

,,Am vrut să facem ceva inedit și cred că mi-a ieșit. Având în vedere prețurile din ce în ce mai ridicate, cred că e important să învățăm să folosim fiecare metru pătrat pe care îl avem la dispoziție.” În Cluj, prețul pentru un metru pătrat de teren construibil pornește de la 150 de euro și poate să depășească 1000 de euro în zona centrală a orașului.