O universitate a transformat unul dintre barurile sale studențești într-un spațiu social fără alcool. Cum și-au schimbat studenții obiceiurile

O universitate a transformat unul dintre barurile sale studențești într-un spațiu social fără alcool, ca răspuns la schimbarea obiceiurilor studenților. Universitatea din Bradford a înlocuit halbele și halbele cu băuturi calde, ceai cu bule și smoothie-uri la noua sa cafenea, Brew and Co Kitchen, scrie BBC.

Cercetările publicate de organizația caritabilă Drinkaware în 2022 au arătat că 26% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani nu beau – cel mai mare procent din toate grupele de vârstă. Un purtător de cuvânt al universității a declarat că viața studențească este „destul de diferită față de acum câțiva ani” și că a „acționat în funcție de dorințele studenților pentru a fi mai incluzivă”.

Un bar care servește alcool a fost păstrat în subsolul clădirii uniunii studenților și vor fi disponibile „mocktails” fără alcool. Aleem Bashir, CEO al Uniunii Studenților de la Universitatea din Bradford, a declarat că studenții de astăzi au mai puțini bani de cheltuit pentru a ieși în oraș.

„O mulțime de studenți au acum locuri de muncă cu jumătate de normă, unii pot avea mai multe locuri de muncă. Când trebuie să te trezești dimineața devreme pentru o tură, nu poți merge acolo mahmur”, a spus el. „Este vorba de diversificarea ofertei pentru studenți și de a le pune la dispoziție opțiuni de băuturi nealcoolice.”

Una dintre caracteristicile „fenomenale” ale noului spațiu a fost o zonă de jocuri, a adăugat el. Acesta are, de asemenea, multe caracteristici tradiționale de bar, inclusiv ecrane TV mari pentru vizionarea sporturilor, un ring de dans, darts, biliard și shuffleboard.

Exit mobile version