• Institutul de Studii Politice din Paris a interzis ChatGPT pentru a preveni frauda și plagiatul.
  • ChatGPT este un program gratuit care generează texte originale despre aproape orice subiect.
  • ChatGPT a fost deja interzis în unele școli publice din New York și Seattle.

Institutul de Studii Politice din Paris (Sciences Po), una dintre universitățile de top din Franța, a interzis utilizarea ChatGPT, un chatbot bazat pe inteligență artificială, pentru a preveni frauda și plagiatul, potrivit Reuters.

ChatGPT este un program gratuit care generează texte originale despre aproape orice subiect ca răspuns la o solicitare, inclusiv articole, eseuri, glume și chiar poezii, ceea ce a stârnit îngrijorări în toate industriile cu privire la plagiat.

Universitatea a anunțat că a trimis un e-mail tuturor studenților și facultăților, anunțând interzicerea ChatGPT și a tuturor celorlalte instrumente bazate pe inteligență artificială la Sciences Po.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Fără o referențiere transparentă, studenților le este interzis să folosească software-ul pentru producerea oricărei lucrări scrise sau prezentări, cu excepția unor scopuri specifice de curs, cu supravegherea unui responsabil de curs” , a declarat Sciences Po, deși nu a precizat cum va urmări utilizarea.

ChatGPT a fost deja interzis în unele școli publice din New York și Seattle, potrivit presei americane, în timp ce mai multe universități americane au anunțat că intenționează să facă mai puține evaluări la domiciliu și să ceară mai multe eseuri scrise de mână, precum și examene orale.

Sciences Po, al cărui campus principal se află la Paris, a adăugat că pedeapsa pentru utilizarea software-ului poate merge până la excluderea din instituție sau chiar din învățământul superior francez în ansamblu.

„Software-ul ChatGPT ridică întrebări importante pentru educatorii și cercetătorii din întreaga lume, în ceea ce privește frauda în general și, în special, plagiatul” , a declarat acesta .

Săptămâna trecută, Microsoft Corp a anunțat o nouă investiție de mai multe miliarde de dolari în OpenAI – laboratorul de cercetare în domeniul inteligenței artificiale din spatele ChatGPT – bazându-se pe un pariu pe care l-a făcut pe OpenAI în urmă cu aproape patru ani, când a alocat un miliard de dolari pentru start-up-ul cofondat de Elon Musk de la Tesla și de investitorul Sam Altman.