• Brio Challenge: din 320 de elevi, 25 au obținut scorul maxim de 100 de puncte
  • Anul acesta olimpiada s-a desfășurat pe modelul test grilă, ceva rar la concursuri
  • Peste 7.600 de elevi au fost înscriși în prima etapă
  • Vlad Ciuperceanu, olimpic: „Timpul limitat m-a făcut să învăț mai ușor

Brio a anunțat câștigătorii primei olimpiade digitale de matematică din România. 25 de elevi au obținut scorul maxim de 100 de puncte, dintr-un total de 320 de elevi.

Vlad Ciuperceanu este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. A obținut peste 90 de puncte și spune că a dat mai multe teste pentru a se califica de la o etapă la alta. Ce i s-a părut interesant a fost sistemul de grile, rar folosit la concursurile de matematică în România.

„Dedici mai mult timp, cu atat ești mai bun. Antrenamentul e cheia succesului. Aveam școală, după care încercam să fac o oră, două de mate și după aceea mai ieșeam pe afară. E foarte important și să te relaxezi pentru că nu poți să continui doar cu munca. Să ieși să te plimbi.”, a explicat elevul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Gabi Bartic este CEO-ul BRIO și crede că pe viitor ar trebui organizate mai multe olimpiade on-line.

Viitorul competițiilor și al examenelor ăsta este. Copilul în fața ecranului, cu ceva supraveghere și dând un test. Mediul ăsta on-line este din ce în ce mai clar că va cuceri inclusiv zona asta de competiții. Succesul ne-a depășit și nouă așteptările, am fost foarte uimiți de ce ni s-a întâmplat. Am avut peste 7600 de înscriși în prima etapă.”, a spus acesta.