Olimpiadele își fac loc în online. Elevii pasionați de matematică se pot întrece acum pe net

  • Platforma Brio organizează prima olimpiadă digitală de matematică.
  • Ana, elevă: Este mult mai uşor de navigat decât o olimpiadă tradiţională
  • Gabi Bartic, COO Brio: Suplinim inevitabila nevoie a copiiilor de a se compara

Şi pentru că olimpiadele s-au anulat în acest an, platforma Brio a venit deja cu o soluţie. Ei organizează prima olimpiadă digitală de matematică.

Ana este elevă în clasa a XI-a la şi s-a înscris deja în concursul Brio Challenge.

Spune că n-a mai trecut de mult timp pe la olimpiade şi e entuziasmată, mai ales că îi place foarte mult matematica şi e o ocazie bună să-şi testeze cunoştinţele.

„Este ceva foarte interactiv şi care mi se pare mie mult mai uşor de navigat decât o olimpiadă tradiţională pe hârtie.

Platforma de olimpiadă online este foarte uşor de navigat, este foarte uşor să-ţi faci un cont, e foarte simplu de văzut cum sunt problemele, unde trebuie să rezolvi.

Vreau să iau premiul cel mare, nu ştiu dacă o să pot, toată lumea vrea să aibă primul premiu, să fie campion.”, a spus Ana Catinca, elevă.

Acum a început etapa de înscrieri, iar în următoarele două etape elevii vor completa mai multe teste pe platforma. Etapa finală va fi supravegheată atât video, cât şi audio.

Gabi Bartic, COO Brio, spune că ideea de a organiza acest concurs interactiv s-a pliat natural peste decizia ministerului de a întrerupe organizarea olimpiadelor.

Ce urmează să facem noi cu olimpiada aceasta virtuală este să suplinim inevitabila nevoie a copiiilor de a se compara şi de a-şi demonstra lor şi celorlalţi că sunt cei mai buni.

Campionii fiecărei clase vor câştiga atât material, în sensul că va exista un premiu un iPad Apple, dar şi din punct de vedere al recunoaşterii.

Vom prezenta campionii fiecărei clase şi vom avea o campanie in social media. Competitia este susţinută de Societatea Romănă de Matematică, deci vom populariza aceste rezultate, inclusiv in gazeta matematica.”, a menționat Gabi Bartic, COO Brio.