• Elevii pot studia muzica folosind aplicațiile muzicale digitale
  • Unii profesori de muzică sunt reticenți în ceea ce privește folosirea aplicațiilor
  • Pliundra: „Încerc să-i însușesc elevului niște senzații, online nu se poate

Predarea online a fost o adevărată provocare mai ales pentru profesorii de muzică. Dar s-a găsit o soluție. Acum elevii pot repeta cu ajutorul aplicațiilor muzicale digitale. Pot exersa din orice loc în care doresc să își desfășoare activitatea.

Floriana Pliundra este profesor de canto la Colegiul Național de Artă Dinu Lipatti. Astfel de aplicații nu o ajută să le predea elevilor emoția, spune ea.

„El își însușește niște deprinderi. Se numesc mecanisme corelări și conexiuni nervoase, sunt niște chestii sensibile care dacă și le însușește greșit, este foarte greu să corectez.”, a explicat Floriana Pliundra.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Amalia are 16 ani și a urmat cursuri de canto. Acum exersează singură acasă, din cauza pandemiei. A folosit și ea aplicațiile digitale.

„Te învață niște baze, dar dintr-un punct de vedere nu o să faci mare lucru dacă studiezi doar de prin online sau de pe aplicații. Am ajuns la concluzia că, cu un profesor este mult mai bine să înveți, dacă vrei să faci cu adevărat ceva.”, a precizat Amalia, elevă.