• Programul Erasmus+ a avut mai puţine mobilităţi în acest an
  • Alina Enache nu s-a speriat de pandemie şi a plecat la studii în Belgia
  • Alina: O astfel de experienţă îţi schimbă viaţa

Pandemia nu i-a ruinat visul Alinei de a studia într-o altă ţară.
S-a înscris în programul Erasmus+ în februarie şi a fost acceptată la Universitatea PXL din Belgia. Şi-a dorit foarte mult să plece şi nici măcar nu a luat în calcul să anuleze mobilitatea de studiu.

Alina Enache, studentă Erasmus+: „Programul pe care îl urmam în România era bineînţeles în limba română şi am considerat că este un mare dezavantaj să nu studiez în limba engleză. Ăsta cred că este motivul principal pentru care am vrut să plec. Aici se pune foarte mult accent pe practică şi pe self studying. O astfel de experienţă îţi schimbă viaţa şi chiar te dezvoltă la potenţialul tău maxim.”

Dacă te gândeşti şi tu să te înscrii în programul Erasmus, să ştii numărul de mobilităţi este mai mic în acest an. Nicoleta Popa, expert în proiecte pentru domeniul universitar, îţi spune care e alternativa, în cazul în care vrei să mergi într-o ţară străină pe timp de pandemie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nicoleta Popa, coordonator proiecte de mobilitate domeniul universitar: „Impactul cel mai mare pentru experienţa şi personală şi academică, dar şi profesională în viaţa unui student vine din mobilitatea în format fizic, însă pentru o anumită perioadă şi chiar pentru viitorul program Erasmus este introdusă şi această posibilitate de a complementa mobilitatea în format fizic cu o componentă virtuală, cu o perioadă de mobilitate în format virtual.”