• Din cauza pandemiei, elevii din Spania şi Italia nu se simt pregătiţi pentru examene
  • În Italia, copiii care practică sport de performanţă nu primesc ajutor
  • Elevii din Spania denunţă lipsa dotărilor care îi împiedică pregătirea elevilor

Când faci ceva cu pasiune, nimic nu îți poate sta în cale. Era o regulă general valabilă până să apară SARS-COV-2. Apoi, lucrurile s-au schimbat.

Emma are 9 ani şi, înainte de pandemie, practica gimnastica, la Torino. Era obişnuită cu antrenamentele, chiar dacă durau şi 18 ore pe săptămână.

Lacătul pus pe ușa sălii de antrenament i-a afectat performanţa fizică. Antrenamentele s-au reluat, dar condiţiile sunt foarte stricte şi lipsesc competiţiile.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Natalia Dănilă Popescu, mama Emmei: „Pentru cine a avut norocul să aibă o grădină, o curte în care să poată să facă. Pentru noi a fost greu, pentru că având un apartament mai mic de multe ori cădea şi se lovea şi nu mai voia să facă. Efectiv a fost un moment în care a zis: Eu nu mai fac! E de ajuns să te opreşti o lună. Să creşti cu 3 – 4 centimetri sau să pui un kilogram pe tine, că deja toare lucrurile se schimbă şi tu să nu mai poţi să faci exerciţiile pentru care te-ai antrenat ani de zile.”

Schimbăm țara, dar problemele rămân. În Spania, elevii sunt din ce în ce mai stresați. Spun că pandemia le poate distruge viitorul şi le poate îngreuna accesul la o carieră universitară.

Din școli lipsesc dotările, iar când trec în online, apar alte probleme. Se face școală, dar cu jumătăți de măsură. De multe ori, conexiunea la internet pică.

Esteban Alvarez León, director de liceu la Madrid: „La elevii noştri de liceu simţim o precupare mai mare. Îi observăm că sunt mai trişti şi mai neliniştiţi pentru că sunt conştienţi de problema care există. Copiii se întreabă: – Acum eu voi concura la admitere cu altul dintr-o şcoală privată, care are ore 100%? Şi cum o să reuşesc să trec eu anul şcolar dacă situaţia va fi mai rea?”

Maria Carmen Morillas, Asociaţia Părinţilor FAPA Madrid: „Cine face legi acum pentru binele copiilor? Cine se uită măcar la situaţia copilăriei de azi? Când vedem cum se închid toate zonele verzi şi parcurile.”