• Sorin Cîmpeanu: „Orice profesor vaccinat înseamnă o creştere a stării de siguranţă”
  • Părinţii vor profesori vaccinaţi, profesorii vor să aibă libertate de decizie
  • Cadrele didactice au fost incluse în etapa a II-a de vaccinare

Încă puțin și copiii fac anul de când învață online. Apariția vaccinului le-a redat speranța că în curând se vor putea întoarce în bănci.

Cosmina, mama unui elev de clasa a 6-a, abia aşteaptă să-şi vadă copilul din nou la şcoală. Nu crede însă că pentru asta profesorii ar trebui obligați să se vaccineze.

Nu pot să generalizez şi să spun că toţi au aceeaşi părere ca a mea. Însă marea majoritate e de părere că nu pot obliga profesorii să se vaccineze, însă sunt pro-testare.”, a spus aceasta.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Dan e și el părinte. Are doi copii de școală primară la o școală din Craiova. E de acord cu Cosmina, că elevii trebuie să revină la școală, dar el crede că profesorii trebuie să se imunizeze, pentru siguranță.

Activităţile şcolare se desfăşoară într-un spaţiu închis şi din acest punct de vedere este important ca ei să fie vaccinaţi.(…) În primul rând se protejează pe ei, deoarece, după cum se ştie, copiii ar fi vector de transmitere al Covid-ului.

Pentru Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, e greu să împace cele două tabere.

Vaccinarea fiecărui cadru didactic, fiecare angajat din sistemul de educaţie, va însemna un plus pentru starea de siguranţă a copiilor.

Este o chestiune legitimă de ambele părţi, şi să soliciţi vaccinarea cadrului didactic. Şi dreptul la vaccinare, pe care îl are fiecare dintre noi, inclusiv cadrele didactice.”, a explicat acesta.