• Cîmpeanu: Numărul de infectări din școli este foarte mult sub media națională.
  • Vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva COVID este eficient pentru copii de 12-15 ani.
  • Mai multe școli din Europa de Vest s-au închis din cauza numărului mare de cazuri.
  • Cîmpeanu: Regulile de protecție sunt respectate în școli.

Părinții așteaptă un plan de la autorități, după ce Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor este eficient și pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Tot mai multe voci din alte țări spun că valul de infectări ar putea fi produs de redeschiderea școlilor. Subiectul nu pare să-i preocupe pe aleșii noștri.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Numărul de infectări din școli care este mult, foarte mult sub media națională. Este de asemenea, un lucru foarte clar din perspectiva numărului de infectări din rândul personalului din învățământ. Este un lucru foarte clar că în școli regulile de protecție se respectă la fel de mult ca în alte locații.”

Robert Similea este tatăl unui băiat de 14 ani. Nu poate să ia o decizie cu privire la vaccinarea copilului, fără o reacție oficială pe acestă temă.

Robert Similea: „Vom aștepta să vedem care sunt informările oficiale, care sunt deciziile oficiale. Așteptăm să aflăm mai multe info pe cale oficială și de la autoritățile române și de la autoritășiile europene”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN