• Majoritatea părinților au apelat la un centru afterschool în vacanța de o lună
  • Trendul de înscriere este ascendent, tot mai mulți își înscriu copiii la after
  • Părinte: „L-am dus la after pentru că trebuia să socializeze cu cei de vârsta lui”

După o vacanță care i-a dat peste cap pe elevi, dar mai ales pe părinți, lucrurile încep încet să își revină la normal. Adela este mama unui băiat și se bucură că a prins loc la afterschool mai ales că în timpul orelor online și-a pierdut simțul de a socializa. L-a dus chiar și în timpul vacanței.

„L-a ajutat să vină în contact cu propriii colegi, cu alți prieteni și nu a resimțit atât de acută această izolare. E foarte greu să lași un copil la clasa I, a II-a, mai ales că eu lucrez destul de departe de casă”, a spus Adela Hanafi.

Laura Ciuperceanu este managerului unui centru afterschool. Din iunie, anul trecut, nu și-a închis deloc centrul. Cu toate astea, pandemia a afectat-o, iar numărul copiilor înscriși a ajuns la jumătate. Dar acum cererile au crescut și locurile sunt ocupate în proporție de 60%.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Odată cu începerea școlii s-au mai înscris ceva copii și atunci d-asta vă spuneam că trendul e unul ascendent. Adică practic noi vedem o aplecare mai mare către unitățile de tip afterschool. Respectăm toate normativele pe care le-am primit legat de prevenirea infecției cu coronavirus”, a spus Laura Ciuperceanu.