• Radu Rizoiu: Când ne vom întoarce în amfiteatre voi continua să folosesc platforma Google for Education
  • Elena Lotrean: Cred că puteam fi mai bine organizați ca toți elevii să aibă acces la internet
  • Cătălina Georgescu, profesor: Am fost nevoiți să utilizăm tehnologia, a avut foarte multe plusuri

Școala online a avut și părțile sale bune. Cu toate că digitalizarea în România a fost întârziată și peste 500 de mii de elevi nu au avut acces la internet.

Totuși, profesorii și elevii și-au format noi aptitudini. Cătălina Georgescu este profesor de limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică. Îți spune că mulți dascăli vor folosi în continuare platforma Google Clasroom, ca să corecteze rapid testele.

Cătălina Georgescu, profesor ICHB: „Faptul că am fost nevoiți să utilizăm tehnologia a avut multe plusuri. Sunt convinsă că acest boom edtech, cum toți folosim acest termen, are doar avantaje și pentru elevi și pentru profesori.“

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Și profesorul Radu Rizoiu recunoaște că online-ul l-a dezvoltat pe plan profesional… și în viitor va apela cu mai multă încredere la tehnologie.

Radu Rizoiu, profesor universitar: „O facilitate pe care personal vreau să o păstrez și pe viitor când ne vom întoarce în amfiteatre este platforma Google for Education. Platforma informatică în care pot fi afișate materialele, pot fi derulate activități cu studenții, sub formă de chat sau de teste.“

În Regatul Unit, după atâta școala online, s-a înregistrat o creștere pe piața educației digitale. Elevii fără acces la internet au primit sprijin de la stat. Expertul în educație Elena Lotrean spune că și noi am fi putut face la fel. Dar ne-a lipsit organizarea.

Elena Lotrean, expert în educație: „Cred că este o chestiune de organizare și de felul în care fiecare își imaginează că ar trebui să facă lucrurile. Asta este de adus la masă toți actorii interesați și de luat niște decizii care să fie în interesul suprem al copiilor. Cred că putem fi mai bine organizați. Ca să ne uităm într-adevăr la modele și să le adaptăm la realitățile noastre.“