• Patriarhia Română ar fi vrut ca aceste ore să fie opționale
  • Președintele a publicat luna aceasta legea care introduce Educația sexuală ca materie obligatorie, cel puțin o dată pe semestru
  • Eficiența orelor de educație sexuală e contrazisă cu studii de Patriarhie

Decizia lui Klaus Iohannis de a promulga legea care introduce orele de educație sexuală în școli, cel puțin o dată pe semestru, nu are deloc binecuvântarea Patriarhiei Române, care ar fi vrut ca aceste cursuri să fie suplimentare. “E un atentat asupra inocenței copiilor, le împiedică dezvoltarea firească și îi marchează pe viață”, susține Patriarhia într-un document trimis președintelui, premierului și ministrului Educației.

Reprezentanții Patriarhiei Române mai spun că au cerut ca orele de educație sexuală să fie opționale, nu obligatori și să fie “elaborate potrivit valorilor morale”.

Patriarhia citează un studiu care ar arăta că programele de educație sexuală în școlile publice nu sunt eficiente și chiar ar duce la creșterea numărului adolescentelor care devin mame. Și vine cu exemplul unor țări din Uniunea Europeană, unde orele de educație sexuală sunt opționale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT