Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevii care susțin examenele naționale: „Alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre”

Patriarhul Daneil Sursa foto: Mediafax Foto
  • Patriarhul Daniel le-a transmis un mesaj elevilor care susțin examenele naționale
  • Patriarhul Daniel: „Alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre”
  • Absolvenții claselor a VIII-a încep marți examenele de evaluare națională

„Alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar”, le-a transmis elevilor care se pregătesc de examenele naționale patriarhul BOR, PF Daniel.

Conform acestuia, în formarea fiecărui om, examenele sunt „cele mai potrivite prilejuri de evaluare și de maturizare intelectuală, experiențe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual”.

PF Daniel susține că pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar și comuniunea cu ceilalți elevi şi cu adulţii.

„În contextul dificil al unui an școlar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!”, se mai arată în mesajul adresat elevilor.

Absolvenții claselor a VIII-a încep marți examenele de evaluare națională, iar săptămâna următoare încep probele examenului de bacalaureat.