• Diana Țolu a câștigat aurul pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică
  • Împreună cu trei colege, Diana a făcut parte din echipa care a reprezentat România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
  • Adolescentele s-au clasat pe locul doi

Diana Țolu este un nume de care trebuie să auzi! A adus o medalie de aur pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică. Adolescenta este în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică București și a intrat în concurs sigură că știe ecuația succesului.

„Lucrez destul de mult înainte de olimpiade. Câteva ore pe zi mă gândesc la diferite probleme și înainte de olimpiada asta cred că am lucrat cam o lună, o lună și ceva am lucrat intens. Tocmai pentru că mi-am dorit foarte tare să obțin medalia de aur”, a spus Diana.

Născută la Slatina, Diana a fost admisă la Liceul Internațional de Informatică București, datorită performanțelor ei la olimpiadele de matematică, la care merge din școala generală. Și are un răspuns simplu pentru cei care cred că și-au sacrificat adolescența.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„Olimpicii la matematică au și ei viață socială, probabil nu la fel de multă ca a celorlalți elevi, însă nu pot să spun că m-am simțit privată de ieșirile în oraș cu prietenii și, oricum, chiar dacă să presupune că s-a întâmplat, nu s-a simțit ca un sacrificiu, pentru că făceam ceea ce îmi plăcea”, a adăugat Diana.

Împreună cu trei colege, Diana a făcut parte din echipa care a reprezentat România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Adolescentele s-au clasat pe locul doi. Aurul a fost câștigat, culmea, de trei țări: Rusia, Statele Unite și Peru. Mihai Bălună, coordonatorul echipei naționale, este încântat că tot mai mulți copii sunt pasionați de matematică.

„La testul de preselecție s-au prezentat 30 și ceva de fete și când le-am spus celor din alte țări că am avut 30 și ceva de doritoare de a face parte din echipa României au zis: «păi ăsta e un mare lux», a spus profesorul Mihai Bălună.