• Foști olimpici români au creat o platformă online pentru olimpiade
  • Concursul Sience On se adresează tuturor elevilor pasionați de știință
  • Un participant poate concura la maxim trei discipline

Chiar dacă olimpiadele fizice încă sunt în aer, o echipă de peste 100 de studenți români, de la Harvard, MIT sau facultăți de top din România au luat inițiativă.

Au creat o platformă online pentru elevii ce vor să participe la o olimpiadă de științe, gratuit. Andrei Udrea este unul dintre fondatorii proiectului. Dorește să facă competițiile internaționale cât mai corecte posibil.

E olimpiadă diferită. Cum este și programul nostru Sience differently adică olimpiada e conceptul, dar subiectele sunt diferite totuși de olimpiadă. Adică aceeași idee dar e mai mult pe gândire.”, a spus Andrei Udrea, fondator.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Concursul de științe exacte Science On se adresează tuturor elevilor pasionați de chimie, fizică, biologie, matematică, astronomie, informatică și științe ale pământului.

Finalitatea lor ar fi o tabără cu câștigătorii dacă ne permite coronavirus. De la anul să avem 2-3 etape și de ce nu să avem dintre participanți chiar în comisii.”, a mai adăugat acesta.

Cristian Arghir este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic de Informatică din București. El este olimpic la chimie. Se pregătește intens pentru olimpiade încă din clasa a VII-a.

Am simțit că munca mea nu e tocmai în zadar adică chiar daca ministerul nu recunoaste din păcate aceste concursuri. Ele oarecum vin să ne recunoască mai mult sau mai puțin munca din aceste luni de zile.”, a menționat Cristian Arghir, elev.

La olimpiadă te mai poți înscrie până pe data de 28 februarie și un candidat poate participa la maximum 3 discipline.