Peste 300 de afterschool-uri au fost închise doar în toamnă. „Ne-a fost greu, profitul a fost mic, aproape de zero”

  • Doar în toamnă au fost închise peste 300 de afterschool-uri
  • Fondatoarea unui afterschool: „Ne-a fost greu, profitul a fost mic aproape de zero”
  • Pentru părinţii singuri, afterschool-urile au fost cel mai bun prieten

Nu doar școlile au fost închise în timpul pandemiei, ci și multe afterschool-uri. Doar în toamnă au fost închise peste 300 de afterschool-uri.

Claudia Chiru, fondatoarea unui afterschool, este totuși printre norocoși. Chiar dacă unii părinți şi-au ținut copiii acasă de teama coronavirusului, businessul a supraviețuit.

„Cea mai grea perioadă a fost atunci, în timpul lockdown-ului când am fost nevoiţi să mutăm toată activitatea pe care o făceam în format fizic, în format virtual. Ne-a fost greu, profitul a fost mic aproape de zero şi de sigur am făcut sacrificii, dar acum suntem bine. Sunt 100 de părinţi care stau în aşteptare şi telefonul sună în fiecare zi. În acest moment lucrurile par să se îndrepte catre o zonă bună, ne revenim la normalul pe care îl ştiam înainte de lockdown,” povestește Claudia Chiru.

Pentru părinţii singuri, afterschool-urile au fost cel mai bun prieten. În aceeaşi situaţie se afla şi Luiziana, care ar fi trebuit să îşi ia copilul cu ea la serviciu, pentru a putea face orele online cu el. Așa că a ales să-l ducă la un afterschool.

„Nu am avut altă soluţie, nu puteam să îl ţin toată ziua cu mine la muncă. Au fost situaţii în care l-am trimis cu Bolt-ul singur. Foarte greu. Abia aştept să se deschidă şcolile,” spune Luiziana.