• Peste 500.000 de tineri din Coreea de Sud dau astăzi examenul vieții lor
  • Examenul de admitere la facultate influențează întreaga carieră a unui tânăr
  • Guvernul de la Seul a oprit zborurile, ca să nu apară niciun deranj la examen

Ți-ai putea imagina să dai cel mai greu examen din viața ta, care îți va influența toată cariera, în plină pandemie? Peste 500 de mii de tineri din Coreea de Sud, asta este realitatea.

Astăzi a început testul pentru admitere la facultate. Ține doar o zi, dar îți influențează toată viața. Elevii sunt supuși unei presiuni uriașe și în condiții normale. Dar acum, cu pandemia, e mai rău.

Anul acesta, s-au dat examene și în spitale, pentru că sunt sute de elevi fie infectați, fie în carantină. Guvernul a oprit exercițiile militare și zborurile cât timp a avut loc examinarea, să nu apară vreun deranj.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, angajații de la stat și de la privat au fost rugați să vină mai târziu la muncă, ca să nu aglomereze drumurile de dimineață, când începe examenul. Testele au fost deja amânate o dată din cauza pandemiei.

Kim Sun-Wha, părinte: „Dacă examenul ar fi fost amânat încă o dată, elevii ar fi simțit o povară psihologică și mai mare și ar fi trecut prin greutăți mai mari.“

Un rezultat bun înseamnă intrarea la o universitate bună și, aproape automat, un job foarte bun. O notă proastă este un adevărat dezastru în societatea sud-coreeană foarte ierarhizată. Imaginează-ți bacalaureatul de la noi, dar de 100 de ori de mai important.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!