• Mii de tineri pleacă în fiecare an din țară, la studii. Unii se mai și întorc, mulți nu.
  • Mii de tineri români preferă facultățile din Franța sau Anglia
  • Jumătate din tinerii români locuiesc în afara țării, conform Eurostat

Peste 6000 de tineri pleacă la studii afară. Se întâmplă anual în România, prima țară în top, la nivel european, ca număr de tineri care locuiesc în străinătate. Odată cu ei dispar milioane de euro, dispare viitor din România.

Alexandru Ghiţă, fondator al Fins şi al Grupului Educativa: „Anual undeva la 6.000-7.000 de tineri pleacă în străinătate, din care 2.000-3.000 pleacă la master, iar circa 4.000 la facultate.“

Dintre cei 6000, în jur de 2.000 pleacă la master, iar 4.000 la facultate, spune Alexandru Ghiță, fondator al Grupului Educativa, pentru Ziarul Financiar. Cei mai mulți preferă universitățile din Europa și numai 10% pleacă în America.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Iulia, studentă: ”Am aplicat la mai multe facultăți, în mai multe țări, în Anglia și Franța. În Anglia a trebuit să dau un test care să dovedească cunoștințele mele de limba engleză și am ales testul Cambridge.

Bogdan Kochesch, reprezentant ONG educaţie: ”De cele mai multe ori, destinaţiile din Europa sunt preferate de studenţii români tocmai pentru că oferă facilităţi de finanţare şi de subvenţionare a taxelor de şcolarizare care diminuează semnificativ costurile.”