• Peste 8.600 de elevi din Dolj aşteaptă tablete pentru şcoala online
  • În comuna Breasta, la elevi au ajuns doar 38 de tablete, printr-un proiect european
  • Elevii de clasa a VIII-a se tem că nu vor reuşi să ia note mari la examenul de la Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a nu știu cum vor susține examenele anul viitor. N-au avut manuale la timp și școala online le dă mari bătăi de cap. Pentru cei care învaţă în şcolile de la ţară situație e și mai dificilă. Un exemplu îl reprezintă comuna Breasta din judeţul Dolj.

Profesoară: Dacă eu deschid acest vlog, nu ştiu dacă voi îl vedeţi. Dar măcar să-l auziţi.(…) Se aud mai multe voci. Nu … nu merge. Îl deschidem şi-l ascultaţi.

Elevă : Doamna, nu auzim nimic.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Andreea este elevă în clasa a opta la Şcoala Generală din Breasta. Deşi comuna este la doar 10 kilometri de Craiova, semnalul la internet este un lux. Tot un lux este şi un laptop sau o tabletă. Andreea se chinuie să înveţe pe un telefon.

Andreea Dăoagă, elevă la Şcoala Generală Breasta: „Trebuie să stăm atenţi şi la fişierele pe care ni le dau domnii profesori. Trebuie să-i ascultăm şi pe domnii profesori. Trebuie să şi răspundem corect, numai că nu ne prea auzim foarte bine şi ne întrerupem foarte repede.”

Aurelia, mama Andreeei, spune că școlile ar fi trebuit să rămână deschise.

Aurelia Dăoagă, părinte: „Va fi greu şi stresant pentru copil. Îi debusolează, nu ştiu. Le e ruşine să mai întrebe profesorul iar, pentru că zic să nu mai deranjeze sau să nu arate că nu ştiu sau că nu sunt atenţi. E greu.”

Nici pentru profesori nu este uşor. Aproximativ 40 de cadre didactice lucrează la Şcoala Generală Breasta. Oliver Vaşcu, învăţător la şcoala din Breasta vede lipsurile din sistem.

Oliver Vaşcu. învăţător la Şcoala Breasta: „O formă fără fond. Cam asta este. Încercăm să ardem nişte etape. E ca şi cum ai construi o casă şi începi cu temelia, apoi îi pui acoperişul, fără ziduri.”

La Şcoala Generală Breasta ar fi nevoie de aproximativ 3.600 de tablete pentru elevi. În Dolj, nouă primării au cumpărat tablete pentru elevii şcolilor din comune. MEC a anunţat că va începe distribuirea a 108.000 tablete, dar dispozitivele ar putea ajunge la elevi abia la începutul lunii decembrie