Ping-pong între autorități: Elevii din Afumați revin la școală, după ce au învățat online o zi. Acuzațiile ministrului Cîmpeanu

  • Școlile din Afumați, o localitate din Ilfov, se redeschid după ce, pentru o zi, elevii au învățat în online.
  • Asta pentru că duminică, incidența era de 6.05.
  • Azi, rata a scăzut sub pragul de 6, când școlile trec în online, potrivit reglementărilor.

Școlile din Afumați – Ilfov revin de marți la prezența fizică, după ce Sorin Cîmpeanu a acuzat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov că a încălcat flagrant un ordin.

O ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a avut loc luni.

Comitetul a decis că de marți la participarea zilnică, cu prezență fizică, a tuturor preșcolarilor și elevilor din: Școala Gimnazială nr. 1 Afumați, Școala Primară nr. 2 Afumați, Școala Primară nr. 3 Afumați, Grădinița nr. 1 Afumați și Grădinița cu program prelungit nr. 4.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a acuzat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov că a încălcat flagrant un ordin, după ce a decis închiderea unor școli din Afumați.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că decizia de închidere a unor școli din Afumați reprezintă „o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății”.

Ministrul spunea că scenariul în baza căruia funcționează școala se stabilește în funcție de rata de infectare de vineri.

Duminică, incidența cazuri de COVID în Afumați era de 6,05 la mie, iar luni 5,94.