• Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit în direct la Aleph News despre situația din învățământul românesc
  • Sorin Cîmpeanu: „Data de 8 februarie este data planificată pentru începerea semestrului doi. Afirm că prioritatea pe care o avem în vedere este pe trei paliere”
  • Sorin Cîmpeanu: „Suntem aproape de finalul semestrului 1, trebuie să vedem câți elevi se află în situația în care riscă să nu aibă mediile încheiate”

Dacă ești părinte, nu știi exact când îți vei putea duce din nou copilul la școală. Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că unitățile de învățământ ar trebui redeschise, conform calendarului, pe 11 ianuarie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit în direct la Aleph News despre situația din învățământul românesc.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Cimpeanu: „Nu am afirmat niciunde că trebuie deschise pe 11 ianuarie. Am afirmat că data de 11 ianurie este data planificată în structura anului școlar în calendar în urmă cu luni de zile, pentru reluarea cursurilor după vacanța de iarnă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministrul Educației a vorbit și despre ce înseamnă această deschidere etapizată a unităților de învățământ.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Această redeschidere se va putea face doar în funcție de evoluția situației epidemiologice, care este urmărită de Ministerul Sănătății.

„Data de 8 februarie este data planificată pentru începerea semestrului doi. Afirm că prioritatea pe care o avem în vedere este pe trei paliere. În primul rând, redeschiderea grădinițelor și învățămîntului primar, fără a neglija învățământul gimnazial, liceal și universitar.”

„În al doilea rând, prioritatea acordată elevilor de calasa a VIII-a și a XII-a. În al treilea rând, prioritate au școlile care au avut acces deficitar la învățământ online. În cursul zilei vom solicita către toate Inspectoratele Școlare o situația cât mai detaliată cu privire la numărul elevilor care au înregistrat dificultăți în participarea la învățămîntul online.

„Suntem aproape de finalul semestrului 1, trebuie să vedem câți elevi se află în situația în care riscă să nu aibă mediile încheiate.”

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă a vorbit cu fostul ministru despre lipsa acestei situații concrete cu privire la situația învățământului online din România.

„Cu siguranță fostul ministru a făcut tot ce a putut mai bine. Această situția nu există și va trebui să existe.”

Ministrul Educației consideră că vaccinarea profesorilor trebuie să fie o prioritate.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Vom face propunerea de eventuală vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor. În grădinițe și învățământul primar, apropierea cadru didactic-elev este cea mai importantă.”

„Nu sunt și nu voi fi adeptul unor decizii arbitrare fără fundament.”