• 683 de titluri de doctor a acordat Academia de Poliție
  • Decizia vine după mai multe sesizări privind acordarea doctoratelor
  • Monica Anisie: „Am retras acreditarea prin ordin de ministru”

Urgie la Academia de Poliție – e titlul anchetei care a dus la o decizie istorică! Poliția Română – academia ei! – a rămas fără dreptul de a acorda doctorate pentru că prea multe dintre ele au fost copiate din scoață-n scoarță.

Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza este prima universitate din România care pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor. Este efectul unor sancțiuni ale Ministerului Educației.

Fabrica de doctorate a Poliției Române a acordat 683 de titluri de doctor în 25 de ani. Nimic anormal până aici. PressOne notează, însă, că trei sferturi dintre cele luate la verificat încalcă flagrant ori sunt suspectate că încalcă normele etice. Cu alte cuvinte: sunt copy-paste!

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

O recunoaște tacit și ministrul Anisie, care a semnat astăzi ordinul pentru retragerea acreditării. „Am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Școlii Doctorale de la Academia de Poliție„, a spus ea.

În urma raportului Consiliului de Etică și de Management Universitar, am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Școlii Doctorale de la Academia de Poliție din București”, a spus ministrul Educației.

Închiderea așa numitei fabrici de doctorate a Poliției e consecință a unei anchete care a ajuns până în punctul amenințărilor cu moartea. După ce a dezvăluit că până și rectorul Academiei de Poliție a copiat, jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată prin SMS. Cazul s-a soldat cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru subinspectorul determinat să recurgă la amenințări.

Până acum, două titluri de doctor au fost retrase din cauza plagiatului. Este vorba despre cel al lui Adrian Iacob, fostul rector al Academiei, judecat pentru instigare la șantaj, și cel al lui Dumitru Pârvu – al cărui coordonator de doctorat a fost nimeni altul decât Gabriel Oprea.

Pe lista celor suspectați se mai regăsesc Bogdan Despescu, fost șef IGPR, acum secretar de stat în MAI, dar și Robert Negoiță, primar la al doilea mandat în Sectorul 3 al Capitalei.

Doctori în plagiat au mai fost declarați în ultimii ani Darius Vâlcov, Petre Tobă, Florentin Pandele și fostul premier Victor Ponta.