• Elevii au început școala de azi, în cele trei scenarii
  • Unii părinți au uitat complet de măsurile de siguranță

Trafic aglomerat, buluceală la porţile şcolilor, distanţare zero, îmbrăţişări şi pupături ca în vremurile bune.

A început şcoala, cu reguli multe pe hârtie şi foarte puţine respectate. În timp ce unii profesori şi elevi spun că, gata, nu se mai putea online, alții cred că trebuia să mai aşteptăm puţin.

La Liceul „Sfântul Sava” din Capitală, de exemplu, o clasă întreagă a chiulit în prima zi de şcoală. Elevii spun că mai bine rămân în faţa monitoarelor, decât să riște să se îmbolnăvească.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Monica, elevă: „Pentru mine nu e o zi foarte așteptată pentru că îmi place mai mult învățământul online. Pe de altă parte e mai bine, înveți altfel când ești fizic. Din câte știu eu, se întorc majoritatea. Dar rămâne o parte destul de mare acasă.”

Anastasia, elevă: „Sinceră să fiu, n-am prea multe așteptări. De la noi din clasă vin 7 copii din 30 și din câte am înțeles vom desfășura orele tot online, doar că din clasă. Multora le este și frică. Părinții în general au această frică că dacă o să venim mulți este riscul mai mare să ne infectăm. Sunt foarte mulți copii care au făcut acea cerere ca să continue online, adică au declarat că au comorbidități, că stau cu persoane care au diferite boli în casă.”

Andreea, elevă: „În mall dacă vezi că e aglomerat te poți feri. În clasă nu poți să te ferești. Sunt 20 de oameni într-o singură cameră.”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ancheteaza dacă fenomenul Sfântul Sava există și în alte licee.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Am solicitat tuturor inspectoratelor școlare să raporteze  în timp real dificultățile, situațiile speciale apărute. O să încercăm să analizăm minister și inspectorat, fiecare situație de acest gen și să vedem care sunt problemele și cum ne putem implica pentru rezolvarea acestor probleme.”

Băsescu crede că guvernul s-a grabit cu deschiderea. „Ne aflăm în faţa unei decizii politice. Mă tem că vom închide şcolile pe 8 martie”, spune fostul presedinte. Pentru unii insa, deschiderea scolii a adus si bucurie.

Melinda Tomșa, mamă – 2 copii: „Primul lucru a fost să-mi fac o programare la coafor, apoi o sesiune de cumpături. Am simţit nevoia să mă răsfăţ. Vorba aia: “happy wife, happy life”. Fugeau de colo-colo, peste tot. Vreau jucării, vreau haine, vreau şi eu aia, hai să mergem încolo, hai încolo. Şi atunci era o fugă continuă. Nu poţi să zici că te relaxai. Nu neapărat realaxare, dar îţi trebuia ceva util şi nu puteai să-l iei, pentru că erau copiii. Uită-te să nu se lovească, să nu trântească, să nu strice ceva. Aşa, acum, e mult mai relaxant.”