• Principala problemă din educaţie în acest moment este lipsa digitalizării
  • Rareş Cîrligeanu spune că s-a adâncit prăpastia dintre elevii din rural şi urban
  • Sorin Ion, secretar de stat: Prioritatea numărul unu este digitalizarea

Şcoala online a adâncit prăpastia dintre elevii de la ţară şi cei de la oraş. Rareș Cîrligeanu, expert în educaţie, spune că, fără tehnologia necesară, elevii de la sat ar trebui să fie ajutați mai mult de profesori.

Rareş Cîrligeanu, expert în educaţie: „Să se trimită fişe de lucru, să se trimită materiale printate, fizice, şi verificate de către profesori o dată la câteva zile, astfel încât copiii să aibă exerciţiul lucrului.”


Și cum soluțiile trebuie să vină de la vârful piramidei în jos, de puțină vreme a apărut un nou secretar de stat pentru învățământul preuniversitar. Care promite că va miza pe digitalizare. Îl cheamă Sorin Ion, e profesor de matematică de peste 30 ani și a fost și director, și inspector, în Dâmbovița.

Sorin Ion, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, candidat la alegerile parlamentare din partea PNL: „Continuăm dotarea şcolilor şi a copiiilor cu mijloace electronice. În judeţul din care vin, săptămâna trecută am distribuit peste 5000 de tablete. „

Și-a trasat și câteva obiective. Să vedem, acum, cât poate să se țină de ele.

Sorin Ion, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, candidat la alegerile parlamentare din partea PNL: „Aş băga la proiecte pe termen scurt publicarea planurilor cadru pentru liceu, pentru că sunt aşteptate şi reprezintă un obiectiv. Dacă ne gândim la proiecte pe termen lung atunci trebuie să detaliem şi să vorbim, de la generalizarea programelor after school”

Recomandări

DEIF, ȚINȚA UNUI ATAC ÎN GAZA
JO24 DAU PESTE CAP ZIUA NAȚIONALĂ A FRANȚEI
DUA LIPA ÎȘI VINDE BILETELE ÎN 5 MINUTE
CUM AFECTEAZĂ CANICULA ECONOMIA?
RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ MILITARI
NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE