• Matei, elev la Liceul Internaţional de Informatică, are 13 ani, şi e sătul să înveţe în faţa laptopului.
  • Ligia, mama lui Matei, a încercat să îi explice că fără cursurile online rămâne în urmă cu materia.
  • Psihologii spun că părintele trebuie să îl convingă pe copil să facă și mișcare, altfel, într-adevăr poate cădea în depresie.

Te-ai gândit vreodată unde duce prea mult online? La demotivare totală.

Matei, elev la Liceul Internaţional de Informatică, are 13 ani, şi e sătul să înveţe în faţa laptopului. Știe că nu este vina nimănui, dar spune sincer că nu mai are tragere de inimă. Abia așteaptă vacanța.

Matei Apetrei: „M-am săturat foarte mult de toată situaţia asta online, mi se pare foarte stresant, foarte plictisitor şi obositor. Mi-ar plăcea foarte mult să ne întoarcem cu toţii la şcoală, pentru a ne vedea. Acasă nu prea socializăm, decât să vorbim la telefon sau să ne jucăm împreună. Afară nu prea ieşim, că avem temele, trebuie să le facem pe un calculator.“

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ligia, mama lui Matei, a încercat să îi explice că fără cursurile online rămâne în urmă cu materia. Greu a putut să îi contracareze însă replicile logice.

Psihologii spun că părintele trebuie să îl convingă pe copil să facă și mișcare, altfel, într-adevăr poate cădea în depresie.

Ligia Apetrei – mama lui Andrei: „I se par toate zilele la fel, asta m-a uimit. E o viaţă mai mult decât monotonă. Eu trebuie să îl controlez destul de mult în perioada asta. Îl motivez cu ideea că îţi trebuie o notă mare pentru că la anul ai admitere.“

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!