Prea mult online duce la demotivare totală. Prin ce trece un elev de 13 ani în această perioadă

  • Matei, elev la Liceul Internaţional de Informatică, are 13 ani, şi e sătul să înveţe în faţa laptopului.
  • Ligia, mama lui Matei, a încercat să îi explice că fără cursurile online rămâne în urmă cu materia.
  • Psihologii spun că părintele trebuie să îl convingă pe copil să facă și mișcare, altfel, într-adevăr poate cădea în depresie.

Te-ai gândit vreodată unde duce prea mult online? La demotivare totală.

Matei, elev la Liceul Internaţional de Informatică, are 13 ani, şi e sătul să înveţe în faţa laptopului. Știe că nu este vina nimănui, dar spune sincer că nu mai are tragere de inimă. Abia așteaptă vacanța.

Matei Apetrei: „M-am săturat foarte mult de toată situaţia asta online, mi se pare foarte stresant, foarte plictisitor şi obositor. Mi-ar plăcea foarte mult să ne întoarcem cu toţii la şcoală, pentru a ne vedea. Acasă nu prea socializăm, decât să vorbim la telefon sau să ne jucăm împreună. Afară nu prea ieşim, că avem temele, trebuie să le facem pe un calculator.“

Ligia, mama lui Matei, a încercat să îi explice că fără cursurile online rămâne în urmă cu materia. Greu a putut să îi contracareze însă replicile logice.

Psihologii spun că părintele trebuie să îl convingă pe copil să facă și mișcare, altfel, într-adevăr poate cădea în depresie.

Ligia Apetrei – mama lui Andrei: „I se par toate zilele la fel, asta m-a uimit. E o viaţă mai mult decât monotonă. Eu trebuie să îl controlez destul de mult în perioada asta. Îl motivez cu ideea că îţi trebuie o notă mare pentru că la anul ai admitere.“

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!