• Ariana este clasa a VIII-a şi a ales să se pregătească acasă pentru evaluarea naţională
  • Arianei îi e teamă că pe drumul spre şcoală s-ar putea îmbolnăvi cu COVID 19
  • Ştefan merge la şcolă, la pregătire, pentru că vrea să îşi vadă colegii

Ariana şi Ştefan sunt elevi în clasa a VIII-a. De pe 2 iunie, şcolile s-au redeschis pentru elevii care se pregătesc pentru evaluarea naţională şi bacalaureat.

Ariana învaţă la Scoala Gimnaziala Nr. 30 din Contanţa, iar pe timpul epidemiei de COVID 19 s-a pregătit singură, acasă, pentru primul examen important din viaţa ei.

Stefan e la Liceul Teoretic din acelaşi oraş şi are emoţii pentru evaluarea ce vine.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sunt de aceeaşi vârstă, au aceeaşi preocupare şi ambii recunosc că finalul de clasa a VIII-a în timpul epidemie i-a luat prin surprindere. Le e teamă să nu se îmbolnăvească cu noul coronavirus. Unul din ei a ales să meargă la şcoală pentru pregătire, altul nu.

„Eu locuiesc departe de şcoală, fac în jur de 45 de minute până la şcoală, şi nu m-aş simţi în siguranţă, nu neaparat la şcoală, cât în mijloacele de transport în comun. Şi am ales să mă protejez atât pe mine, cât şi colegii”, spune Ariana.

„Am considerat că poate fi oportun, mă gândeam să pot să mai repet ceva în aceste câteva zile. Am zis că, fiind final de clasa a VIII-a, să mă mai văd şi cu câţiva colegi. Că dacă tot se termină, nu prea cred că o să mai avem ocazia să ne vedem”, spune Ștefan.