• Doi studenţi străini în Senatul UMF Iaşi
  • Anna Bella Burciu şi Camil Bourhila vor reprezenta peste 2.400 de studenţi
  • Unul dintre „senatorii internaţionali” are rădăcini române

Premieră pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Doi studenţi străini au fost desemnaţi să-şi reprezinte colegii în Senatul Universităţii. Anna Bella Burciu e studentă în anul cinci și a primit cu mare drag vestea.

„Eu sunt născută la Piatra Neamţ, în România şi când aveam 5 ani, părinţii mei au migrat în Italia. Eu am terminat toate şcolile în Italia şi am decis să vin în ţară pentru că a fost visul meu să devin medic. Eu cred că unica modalitate de a obţine îmbunătăţiri este de a lucra şi a contribui la realizarea lor şi de asta am ales să candidez”, spune Anna Bella.

Camil Bourhila e student în anul patru, secția franceză. E născut şi crescut în Paris, dar adoptat de Iaşi, după cum spune el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Mi se pare grozav faptul că universitatea integrează pe deplin studenţi din fluxul englez şi francez în instituţiile de conducere a universităţii”, crede Camil.

În prezent, la UMF Iaşi studiază peste 2.000 de studenţi la programele de predare în limba engleză şi franceză, cărora li se adaugă aproape 300 de studenţi internaţionali care studiază limba română. Senatul universităţii este compus din 75% personal didactic şi de cercetare şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor.