Prima școală din București care trece în online din cauza numărului mare de cazuri COVID

Testarea în școli rămâne o promisiune

Testarea în școli rămâne o promisiune

Colegiul Național I.L. Caragiale este prima școală din București care trece în mediul online din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

Școala se mută în online de marți, 25 ianuarie, până miercuri, 2 februarie. Mai multe cadre didactice și mai mulți elevi au fost confirmați pozitiv.

Este prima unitate de învățământ din București care intră integral online, din cauza îmbolnăvirilor de COVID-19, în al cincilea val de pandemie și de când s-au schimbat regulile prin care școlile pot trece în mediul online, potrivit Edu.ro.

În ultimele 11 zile s-au îmbolnăvit de COVID-19, 11 profesori care au fost confirmați de testele PCR, iar mai mult de jumătate din numărul de clase ale liceului au cel puțin 3 cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, a declarat conducerea I.L. Caragiale.

Consiliul de Administrație al Colegiului a trimis cerere către Direcția de Sănătate Publică București, care a efectuat anchete epidemiologice și a decis azi, ca timp de 10 zile, începând de marți, 25 ianuarie, profesorii și elevii Colegiului Național I.L Caragiale să țină cursurile online până pe 2 februarie. Ziua de luni, 24 ianuarie, este zi liberă.

Reamintim faptul că, potrivit noului ordin comun dintre Ministerul Educației și al Sănătății, școlile pot trece în regim online dacă 75% din paturile de pe secțiile ATI sunt ocupate.

Exit mobile version