Profesorul Augustin Cezar Vieru a fost concediat de Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni. El a făcut propagandă antivaccinistă la ore după ce, în urmă cu patru ani, a făcut propagandă anti-avort la școală și prezenta elevelor de liceu, la ore, filme cu avorturi pentru a le „educa”, scrie ReporterIS.

Eliberarea din funcție a venit la scurt timp după ce Augustin Cezar Vieru a încercat să îi determine pe elevi să nu se vaccineze. Fostul profesor al școlii a contestat decizia de concediere la Tribunalul Iași.

Profesorul de Științe sociale a primit numeroase reclamații din partea elevilor și a părinților, care s-au plâns că acesta i-a amenințat, le-a vorbit urât, dar a și trimis foarte multe mesaje ce conțineau link-uri în care erau așa-zise dovezi că vaccinurile anti-COVID sunt periculoase.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Lăsați-mă să dorm. Nu mai dați mesaje că nu-mi pasă ce spuneți”, i-a spus una dintre eleve, după ce profesorul a trimis un link către proteste antivaccin.

Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa”, le mai spunea Augustin Vieru elevilor săi pe același grup. „Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, scria Vieru pe grup.

Sursa: captuă ReporterIS

Amenințările au fost transmise după ce mama unui elev a scris: „Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”.

Sursa: captuă ReporterIS

Ce spun colegii

Colegii de la școala din Bohotin au vorbit despre comportamentul profesorului. „El ne-a fluturat în față, agresiv, niște pseudo-dovezi că vaccinarea ne face rău. A făcut asta și cu părinții, și cu elevii. Este treaba fiecăruia dacă se vaccinează, dar hai să respectăm ce alege fiecare om pentru el. Domnul profesor a făcut lucrurile în așa fel că ne-a speriat pe toți”, a spus, sub anonimat, pentru ReporterIS, o profesoară din școală.

Câteva exemple de mesaje pe care le-a trimis pe grupul de elevi

„VOM DISCUTA ÎN FAȚA INSTANȚEI DE JUDECATĂ. ORICUM GUVERNUL VACCINIȘTILOR A PICAT. ȘI AȘA NU AVEAU PREA MULTĂ PUTERE, ACUM NU MAI AU DELOC”

„GRUPUL L-AM FĂCUT EU, NU E OPȚIONAL, E OBLIGATORIU. CINE A IEȘIT VA FI ASCULTAT LA LECȚIE. CORIGENȚA ÎL PAȘTE. EEEE, LASĂ CĂ LE ARĂT EU!