Profesor: Sunt convins că lipsa de interactivitate îi stresează și pe studenți. Sesiune aparte pentru studenții din toată țara

  • Anul acesta nici sesiunea nu mai e ce-a fost.
  • Studenții au pierdut timp și materie din cauza cursurilor făcute din fața unui monitor.
  • Mulți sunt sătui și nu mai au chef să învețe.

Aisha Scalari este studentă în anul întâi la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. Ea recunoaște că are o sesiune mai grea decât se aștepta.

„Ar fi mai frumos să fie facultatea deschisă non-stop să te poți duce să exersezi oricând vrei tu. N-am mai ieșit într-un parc de două trei luni, să mă plimb pentru că nu am când. Sau să iau o gură de aer. Ca să iau o gură de aer ies afară cu cățelul”, spune studenta.

Cu toate acestea, va învăța cât de mult va putea. Vrea să treacă de toate examenele pentru că nu suportă gândul că ar putea să aibă restanțe.

Un rol foarte important îl au și profesorii. De exemplu, profesorul Radu Rizoiu își ajută studenții cât de mult poate.

„Comunicarea este mult mai mult crescută. Eu comunic pe mail, pe WhatsApp, comunic telefonic și organizez întâlniri suplimentare pe Google Meet cu studenții pentru a discuta lucruri. Lipsa de interactivitate este ceea ce ne stresează și sunt convins că îi stresează și pe studenți”, a explicat profesorul.