• Profesorii au dreptul să le solicite studenților să vină vaccinați la examene.
  • Este decizia Curții de Apel Iași care a fost luată după ce Liga Studenților Iași a contestat în instanță decizia conducerii Universității de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Profesorii au dreptul să le solicite studenților să vină vaccinați la examene. Liga Studenţilor din Universitatea Al. I. Cuza și cinci studente ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, au deschis acțiunea în instanță solicitând suspendarea hotărârii luate de conducerea instituției. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Recent, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi a decis, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie că nu toţi studenţii pot intra în sesiune. Rectorul universităţii a spus că doar studenţii vaccinaţi împotriva COVID-19, cei care deţin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau cei care prezintă o adeverinţă că au fost infectaţi de virus pot fi primiţi în sesiunea de examene din această vară.

Ulterior, peste 2.000 de studenţi ai UMF Iaşi au semnat o petiţie prin care au cerut conducerii instituţiei să abroge măsura.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Liga Studenţilor s-a solidarizat cu studenţii medicinişti şi a atacat hotărârea în instanţă. La UMF Iaşi sunt aproximativ 9.000 de studenți.