• Profesorii cercetaţi pentru violenţă împotriva elevilor nu vor mai intra la clasă.
  • În legea actuală nu este prevăzut ca, pe perioada desfăşurării cercetării unui dascăl acuzat de violenţă împotriva copiilor, acesta să nu mai intre la ore.
  • Potrivit ministrului, profesorul păstrează drepturile salariale pentru că dreptul la muncă nu poate fi negat din punct de vedere constituțional.

În proiectul Legilor Educaţiei se prevede ca profesorii cercetaţi pentru violenţă împotriva elevilor să nu mai intre la clasă până la finalizarea anchetei, a spus, luni, ministrul Ligia Deca.

În legea actuală nu este prevăzut ca, pe perioada desfăşurării cercetării unui dascăl acuzat de violenţă împotriva copiilor, acesta să nu mai intre la ore.

Această prevedere va exista în noua lege, a spus Ligia Deca.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Având în vedere că există multe situaţii în care, până la finalizarea cercetării disciplinare, profesorul nu poate fi împiedicat pe legea actuală să intre la clasă, am introdus o prevedere prin care profesorii cercetaţi pentru violenţă împotriva elevilor să nu mai desfăşoare activităţi didactice cu elevii” , a precizat ministrul Educaţiei.

Potrivit ministrului, profesorul păstrează drepturile salariale, pentru că dreptul la muncă nu poate fi negat din punct de vedere constituţional.

„Nu ne mai dorim ca profesorii violenţi sau care prezumăm că ar fi fost violenţi să aibă expunere la copii, la clase, la comunitatea şcolară” , a mai spus ministrul Educaţiei.