Profesorii vin în ajutorul studenților pentru a suplini pierderile din online. Trucuri de învățare rapidă pentru o sesiune ușoară

  • Studenții caută trucuri de învățare rapidă pentru a avea o sesiune ușoară
  • Andrei Teodor, student: „Mă consult cu alți studenți, așa verific ce am învățat”
  • Radu Rizoiu, profesor: „Înregistrez cursurile ca studenții să revadă ce am predat”

Sesiunea bate la ușă pentru tine, dacă ești student. Cursurile le-ai făcut până acum online, așa că probabil nu mai ai prea mult chef să înveți și pentru examene, tot de acasă. Dar să știi că există mici trucuri care te pot ajuta. Andrei Teodor este în anul III la Facultatea de Drept și îți dezvăluie din secretele sale.

Andrei Teodor, student la Facultatea de Drept: „Contează foarte mult să ai cele opt ore de somn clasice care să te ajute să înveți. Încerc să îmi estimez un număr de zile raportat la efortul pe care am nevoie să-l fac pentru respectivul examen. Mă verific aletoriu ori cu colegii, ori cu subiecte din anii anteriori, să văd dacă ceea ce am acumulat eu este relevant.”

În ajutorul studenților vin și profesorii, care recunosc că din cauza pierderilor de învățare din online sunt mult mai deschiși în a comunica cu studenții. Radu Rizoiu, conferențiar universitar la Facultatea de Drept din București, recunoaște și el că acum este mult mai implicat decât o făcea anii trecuți.

Radu Rizoiu, conferențiar universitar Facultatea de Drept: „Comunicarea este mult mai mult crescută. Eu comunic pe mail, pe WhatsApp, comunic telefonic și organizez întâlniri suplimentare pe Google Meet cu studentii pentru a discuta lucruri. Înregistrez toate cursurile cu imagine și sunet. Le pun în platformă astfel încât când vor studenții care nu au putut participa sau chiar și cei care au participat vor să își amintească ce am spus la curs.”