• Sorin Cîmpeanu: Nu are niciun sens să negăm faptul că în educație au fost pierderi
  • Sorin Cîmpeanu: O să avem simulări, să vedem cât și unde au pierdut elevii
  • Anul trecut, a fost eliminată din programă toată materia de pe semestrul al doilea

Programa pentru Bac și Evaluare Națională va fi modificată. Vor fi scoase întregi capitole din materii, pentru ca elevilor să le fie mai ușor. Totul va fi adaptat în funcție de cât au apucat elevii să asimileze.

Examenele de Bacalaureat vor fi date în mod normal, în bancă, pentru a fi evitate fraudele. Elevii de clasa a opta sunt o generație de sacrificiu, pentru că ei au intrat la școală cu clasa pregătitoare și au învățat după un curriculum nou, așadar vor avea un examen diferit față de cum a fost anul trecut.

65.000 de elevi rămân cu mediile neîncheiate. Este un număr de 4 ori mai mare față de cel de anul trecut. Ministrul Educației a promis că va exista posibilitatea pentru acești elevi să își încheie mediile, acordând încă 8 săptămâni. Din păcate nu există garanția că elevii se vor întoarce în bănci pentru a fi evaluați, mai ales că sunt elevi care nu au după ce să învețe.

Au fost achziționate 250.000 de tablete, dar sunt peste 500.000 de elevi care nu au acces la internet. Oficialii dau vina pe inspectorii școlari care nu au făcut bine calculele, iar acum nu se știe câte tablete sunt necesare.


Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA