• PSD propune ca profesorii să primească un bonus de 500 euro, pentru că sunt expuși la Covid-19
  • Măsura ar urma modelul ajutorului oferit medicilor
  • Și personlaul auxiliar ar putea primi bonusul

Profesorii şi personalul auxiliar din învăţământ ar putea primi bonus de 500 de euro, pe modelul medicilor, pentru că vor fi expuşi în lupta cu pandemia, spune liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis. El precizează că social-democraţii vor propune o iniţiativă în Parlament.

„Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici şi pentru personalul auxiliar. Aşa cum ştiţi, începe şcoala şi dascălii, profesorii şi personalul auxiliar vor fi implicaţi în lupta cu pandemia şi vor fi extrem de expuşi. Vom gândi o iniţiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care şi profesorii să beneficieze de acelaşi tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2500 de lei, pentru că sunt extrem de expuşi în această perioadă de deschidere a şcolilor”, anunţă Alfred Simonis.

El spune că social-democraţii nu au decis dacă prevederea va fi inclusă în rectificarea bugetară sau va fi iniţiativă distinctă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„O să găsim mecanismul să nu pice în sarcina autorităţilor locale. (…) E important să fie motivaţi şi recompensaţi”, mai spune liderul deputaţilor PSD.