• La Școala “Nicolae Bălcescu” din Craiova elevii merg pe culoare speciale
  • Elevii vor intra în sălile de clasă în cinci serii
  • Elevii din trei clase vor învăța în două schimburi

Clopoțelul a sunat și la Craiova, oraș care se află pe harta epidemiologică verde. La Școala Gimnazială “ Nicolae Bălcescu” primii copii au început să sosească. Spre deosebire de anii trecuți, elevii vor intra singuri pe poarta școlii. Nici măcar cei de la clasa zero nu vor fi însoțiți de părinți.

Nici vorbă de vreo festivitate. Elevii intră în școală ca niște mici soldați, echipați cu măști de protecție, și urmează instrucțiuni clare. Sunt 600 de elevi care învață în 25 de săli situate la parter și la cele trei etaje ale școlii.

În funcție de etajul unde se află clasa lor, la poarta școlii sunt îndrumați de profesori pe câte un culoar, iar învățătorii sau diriginții îi așteaptă pe holuri, apoi merg în clase. Copiii vor intra în cinci serii. Primii care au ajuns deja la școală sunt elevii de la clasele a șasea, a șaptea și a opta. Accesul în școală se face la intervale de 30 de minute. La fel procedează și la ieșire. Și referitor la momentele de sărbătoare, să știi că azi vor sta doar o oră la școală.

La intrarea în școală nu se face triaj epidemiologic. Părinții au obligația să-i verifice cu atenție pe copii înainte de a-i trimite la școală, apoi învățătorii și profesorii trebuie să observe dacă elevii au dau vreun semn că nu se simt bine. Medicul școlar și asistentul trece și el prin clase, m-a asigurat managerul școlii, dar elevii nu sunt verificați la intrare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Programul va fi ca și înainte pentru că fiecare colectivitate are propria sală de clasă. Sunt trei clase unde numărul elevilor este de peste 25, iar aici copiii vor învăța în două schimbrui. Jumătate vor veni de dimineață, iar cealaltă jumătate de la 12.30. Între schimburi va fi o pauză de o oră și jumătate pentru dezinfecție.